March 14, 2021

Det handlar om samspel mellan människor

Finns det några likheter mellan en vass femma i hockey och ett säljteam eller några konsulter som arbetar ihop. Såklart att det gör.

Hockeylag eller säljteam - oavsett så handlar det om samspel

I hockeyfemman spelar man ihop. Så fort någon blir självisk och gör allt för att själv glänsa så går det illa. Ett fokus på jaget före laget straffar sig direkt och resultaten syns snabbt. Om femman inte försöker göra varandra bättre så händer samma sak. Det straffar sig och syns i resultatet. På samma sätt är det med gnäll på domaren eller tappade sugar.

Så om femman består av skickliga spelare som samarbetar, gör varandra bättre och strävar mot samma mål med energi rätt riktad så kommer resultaten som ett brev på posten.

Hur står det till med säljteamet då? Eller konsulterna?

Jo förstås på samma sätt med den enda, och viktiga, skillnaden att resultatet inte syns vid matcher två gånger i veckan. Fördröjningen är längre men konsekvenserna lika illa. Ishockey är ett lagspel och det är vad vi gör tillsammans på jobbet också. Den enskildes framgång beror på samspelet med andra.

Det handlar om att ha ett gemensamt fokus, en bra spelplan och ett maskineri som fungerar. Se till att det finns på ditt jobb. Det är lika viktigt där och bara så kan ett plus ett bli mer än två. Och det är bara så de riktigt fina resultaten kommer.

Gör ni varandra bättre, har ni er energi rätt riktad och strävar mot samma mål?

Skriven av:

Jennie Brobeck

Läs mer

Fler artiklar

Vi deltar ofta i intressanta och utvecklande situationer som debatter, podcasts och artiklar. Här hittar ni ett axplock av olika medier.

River Jump reflekterar
2022-09-26
Fyren visar vägen när det stormar

Det är få saker vi människor tycker är så besvärligt att hantera som osäkerhet. Hela vår hjärna är inställd på att skapa förutsebarhet och trygghet.

Artikel
2022-09-07
Energikris? Nej, energi är ju gratis!

En energikris du kan besegra!

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev! Vi spammar inte, vi skickar ett utskick ungefär varannan vecka med information och artiklar kring ledarskap och förändring.

Tack! Du har nu signat upp för vårt nyhetsbrev.
Oops! Något blev fel. Kontrollera dina uppgifter igen.