June 14, 2024

Möt Andrea Herslow — River Jumps senaste tillskott

Möt Andrea Herslow, River Jumps senaste tillskott. Hon ligger i framkant när det handlar om lärande och utveckling med hjälp av digitala metoder.

Efter snart 20 år inom den offentliga sektorn var det dags för en ny utmaning och ny energi. River Jump knackade på dörren och timingen var perfekt. Med en bakgrund i historia och juridik har Andrea under 20 år, både inom landsting, region och universitetsvärlden, byggt upp digitala lärplattformar. Hon har även fokuserat på digital pedagogik, hur människor lär sig och vad som behövs för att möta olika lärstilar och maximera lärandet. Med hjälp av filmer, självrättande tester och interaktiv blended learning har Andrea verkligen fått människor att utvecklas och bli bättre inom sitt område. Andrea ligger helt enkelt i framkant när det handlar om lärande och utveckling med hjälp av digitala metoder. Med Andrea i River Jump hoppar vi högre.

- Att få arbeta tillsammans med River Jump är en dröm. Att få vara en del av deras visioner och deras strävan efter att hela tiden hitta nya sätt att tänka och arbeta för att få människor och organisationer att växa är fantastiskt. Att få vara med och bygga strukturer och pedagogik från grunden är roligt varje dag.

Hur träffades ni?
- Jag och Jennie bodde på samma gata och en dag fick vi familjen Brobecks post i vår brevlåda, så jag ringde på dörren och där stod Jennie. Vi blev väldigt goda vänner, en vänskap som nu har utvecklats till en trygghet och en bra grund att stå på nu när vi även arbetar tillsammans. Vi känner och respekterar varandra. Jennie bjöd in mig till en lunch tillsammans med Gunnar och vi klickade direkt. Vi delar samma ambition och drivs av att utveckla människor, företag och organisationer.

Vad var det för synsätt du såg att ni delade?

- Att se varje individ och vikten av att kunna anpassa sig. Det finns inte en lösning för allt. Att lyssna, det är jätteviktigt för att förstå, först när vi förstår kan vi börja skapa ett tryggt lärande där alla när sin fulla potential.

Du är specialiserad inom learning management, vad är det? 

- Learning Management är ett brett område, där traditionellt lärande möter de nya möjligheterna som idag finns tack vara digitaliseringen. Det handlar om att skapa möjligheter för varje individ. Vi kan nå människor över hela världen, 24 timmar om dygnet, året runt, NÄR personen behöver kunskap inte OM personen någon gång kommer att behöva kunskap. Det gör att det teoretiska lärandet kan omsättas i praktiken direkt. Jag kallar det för on demand learning. Vi behöver inte fylla våra hjärnor med "bra att ha saker" utan faktisk kunskap precis där och när den behövs.

Hur ser ett typiskt uppdrag ut?
- Det vanligaste är att vi använder oss av en blandning av digitala förberedelser, några självrättande frågor och därefter har uppföljande seminarier. Det gör att deltagarna kan inhämta kunskap trygg och säkert, de har möjlighet att reflektera och repetera, att testa sig själva och därefter i små grupper få analysera och sätta teori i praktik. Det är ett fantastiskt sätt att lära sig på.

Vad är energi för dig?

- Ett skratt, en aha upplevelse och känsla av att ha fått en individ att lyfta sig själv i sitt lärande, det är energi för mig. Och problemlösning, det finns inget som ger mer energi än när en utmaning får en lösning. Att få vara med som en del i en persons kunskaps resa är fantastiskt. Att se progress i lärandet och hur en person blir lugn och trygg, det är obetalbart.

Vilka erfarenheter har format dig mest i din karriär?

- Känslan av att kunna lösa en uppgift som verkar vara omöjlig, att kunna bygga hållbara strukturer för hållbart och livslångt lärande och sedan få se hur individer växer, det har format mig absolut mest. Inget uppdrag är det andra likt, alla behöver individanpassas. Tillfredställelse att hitta lösningar har format mig och fortsätter att forma mig, varje dag.

Hur ser framtiden ut?

- Åh vi har bara börjat på något som kommer att bli riktigt stort.

____________________________________

Vill du prata med Andrea?

andrea.herslow@riverjump.se

Linkedin: River Jump

Skriven av:

Läs mer

Fler artiklar

Vi deltar ofta i intressanta och utvecklande situationer som debatter, podcasts och artiklar. Här hittar ni ett axplock av olika medier.

Riverjump Reflekterar
2024-06-14
Från Prat Till Resultat - vardagens ledarskap

Småpratet är en huvudnyckel till utveckling, affärer och ett bra resultat på sista raden. Och, det är i småpratet bl a kulturen och kreativiteten byggs.

River Jump reflekterar
2024-06-14
Det gäller att hänga med, imorgon är redan här

Världens största hotellföretag äger inga hotell – Airbnb, världens största taxibolag äger inga bilar – Uber. Hur ser det ut för er i morgon?

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev! Vi spammar inte, vi skickar ett utskick ungefär varannan vecka med information och artiklar kring ledarskap och förändring.

Tack! Du har nu signat upp för vårt nyhetsbrev.
Oops! Något blev fel. Kontrollera dina uppgifter igen.