June 14, 2024

Pressmeddelande - Forskning visar att energiledarskap är lösningen

Chefer fokuserar på fel saker och organisationer dräneras på energi.

Den nya ledarskapsboken ”Hjulet snurrar, men hamstern är död” utgår från ny forskning* som visar på sambandet mellan en ledares förmåga att bygga positiv energi och resultatet på sista raden. Författarna ekonomie doktor Gunnar Ekman och näringslivstoppen Jennie Brobeck utforskar i boken hur ledare får detta att hända i praktiken.

Digitala möten har blivit vardag, hemmakontoren är etablerade, AI har tagit världen med storm. På många arbetsplatser ser vi idag ett ledarskap som inte räcker till och många chefer behöver hitta nya sätt att leda på. Boken utforskar hur vi får engagerade, produktiva medarbetare som levererar och samtidigt mår bra.

Titeln ”Hjulet snurrar, men hamstern är död” syftar på att tempot aldrig har varit högre på våra arbetsplatser än idag. Samtidigt saknar drygt 80 procent** av medarbetarna engagemang och energi för sina arbetsuppgifter. Kombinerar vi detta med tider av krig och lågkonjunktur så är energikrisen på jobbet ett faktum, säger Gunnar Ekman.

Den globala studien State of the Global Workplace** uppskattar kostnaden för denna brist på energi till svindlande 8800 miljarder amerikanska dollar per år.

Jämför vi vår arbetsplats med ett fotbollslag så har vi två av tio utespelare som har ambitionen att skjuta självmål, sex spelare går på sparlåga och inte ens två spelare är på plan med inställningen att skjuta mot rätt mål. Detta håller inte, varken på fotbollsplan eller i organisationer, så det gäller att vända matchen innan det är för sent, säger Jennie Brobeck.
Boken bygger på aktuell forskning om mänsklig energi och ledarskap, omfattande studier och erfarenheter från allt från stora internationella bolag till startups och offentlig sektor. Författarna Gunnar Ekman och Jennie Brobeck, organisations- och ledarskapsutvecklare, ger handfasta råd för att lösa krisen.
Boken är nytänkande, praktiskt användbar och gav mig många nya insikter, säger Anna Wallenberg, VD, Reitan Convenience Sverige.

Boken ”Hjulet snurrar men hamstern är död, en bok om energiledarskap” släpps 25 oktober och ges ut på  Hjulet snurrar men hamstern är död av Gunnar Ekman och Jennie Brobeck (vulkanmedia.se) 

Skriven av:

Läs mer

Fler artiklar

Vi deltar ofta i intressanta och utvecklande situationer som debatter, podcasts och artiklar. Här hittar ni ett axplock av olika medier.

Riverjump Reflekterar
2024-06-14
Från Prat Till Resultat - vardagens ledarskap

Småpratet är en huvudnyckel till utveckling, affärer och ett bra resultat på sista raden. Och, det är i småpratet bl a kulturen och kreativiteten byggs.

River Jump reflekterar
2024-06-14
Det gäller att hänga med, imorgon är redan här

Världens största hotellföretag äger inga hotell – Airbnb, världens största taxibolag äger inga bilar – Uber. Hur ser det ut för er i morgon?

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev! Vi spammar inte, vi skickar ett utskick ungefär varannan vecka med information och artiklar kring ledarskap och förändring.

Tack! Du har nu signat upp för vårt nyhetsbrev.
Oops! Något blev fel. Kontrollera dina uppgifter igen.