June 14, 2024

Vänd organisationsschemat

En riktig ledare ser det rättvända organisationsschemat, stöttar och ger rätt förutsättningar för "the Frontline People" för prestationer på topp.

Vänd organisationsschemat åt rätt håll!

Allt för ofta beskrivs ett företags organisationsschema med chefer högst upp och medarbetarna längs ner. Låt oss direkt slå fast att det borde vara precis tvärtom, alltså att de som genererar det största värdet borde vara uppe och de som har att ge förutsättningar för det borde vara under. Eller annorlunda uttryckt: the Frontline People borde komma i fokus och de som skapar rätt förutsättningar för dem lite mer i bakgrunden.

The Frontline People behöver rätt förutsättningar för att kunna maximera sina prestationer.

För det första så behövs spelregler, dvs vad ska göras och ramar kring hur det ska gå till. För det andra behövs det ledare som ser till att alla ser sin plats i pusslet och förstår hur ”vi” tillsammans skapar unik nytta. Och för det tredje så behöver någon hantera de eller det som av någon anledning behöver hanteras (skitstövlar, latmaskar etc.) och skapa förutsättningar för att det skapas en familjekänsla - alltså någon som jobbar med relationer.

En riktig ledare ser det rättvända organisationsschemat, förstår att lämna plats åt "the Frontline People", ger de rätta förutsättningarna för maximala prestationer och ser till att gruppens energi är på topp.

Vi hjälper er att hitta rätt ledare som är bra på att bygga energi och som inte ger sig i första taget. Har du råd att vänta? Kontakta oss!

 

 

 

Skriven av:

Gunnar Ekman

Läs mer

Fler artiklar

Vi deltar ofta i intressanta och utvecklande situationer som debatter, podcasts och artiklar. Här hittar ni ett axplock av olika medier.

Riverjump Reflekterar
2024-06-14
Från Prat Till Resultat - vardagens ledarskap

Småpratet är en huvudnyckel till utveckling, affärer och ett bra resultat på sista raden. Och, det är i småpratet bl a kulturen och kreativiteten byggs.

River Jump reflekterar
2024-06-14
Det gäller att hänga med, imorgon är redan här

Världens största hotellföretag äger inga hotell – Airbnb, världens största taxibolag äger inga bilar – Uber. Hur ser det ut för er i morgon?

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, signa upp för vårt nyhetsbrev! Vi spammar inte, vi skickar ett utskick ungefär varannan vecka med information och artiklar kring ledarskap och förändring.

Tack! Du har nu signat upp för vårt nyhetsbrev.
Oops! Något blev fel. Kontrollera dina uppgifter igen.